Tiramisù maken

Vroeger op de basisschool kwam tijdens enkele studiekeuzetesten, mijn interesse voor eten al vaak naar boven. 

 

Na mijn korte voetbalcarrière heb ik dan ook jarenlang in restaurants gewerkt om een extraatje bij te verdienen.  Maar sinds ik in Italië woon sta ik nooit meer in de keuken. Ik ben deze 13 jaar echter ontzettend goed geworden in proeven. Toen ik nog in Nederland woonde, nam ik genoegen met een diepvriespizza, nu zou ik die niet meer naar binnen kunnen werken.   

 

In deze periode van de lockdown sta ik weer wat regelmatiger in de keuken, aangezien mijn vrouw lerares is en dus wél nog werkt. Het is behoorlijk wennen en het gaat niet meer zo soepel, maar ik heb er wel plezier in.   Ik heb al laten zien hoe ik limoncello maak en vandaag ben ik aan de slag gegaan met tiramisù.   

 

Het recept van de tiramisù die ik maak, is traditie in de familie. Het is het recept van nonna, oma. Wij vinden dit de lekkerste tiramisù van de hele wereld, waarschijnlijk ook omdat nonna er helaas niet meer is.   

 

Bij dit recept voor circa 6/8 personen heb je het volgende nodig: 

- 500 gram mascarpone 

- 1 à 2 pakken Pavesini (Italiaanse lange vingers) 

- 4 eieren   

- 120 gram suiker ( +/- 4 eetlepels)   

- espresso (evt. met likeur)   

- cacaopoeder

Reactie schrijven

Commentaren: 0