De Trevi fontein

Er zijn honderden fonteinen in Rome, maar de meest bekende is zonder twijfel de Trevi Fontein. Dit dankzij de mythes die eraan verbonden zijn zoals wie een muntje in de fontein gooit terugkeert naar de Eeuwige stad. Een andere zienswijze zegt dat het werpen van twee muntjes je in staat moet stellen "je geliefde" te ontmoeten in de Eeuwige stad. Drie muntjes gooien leidt tot huwelijk of scheiding.

Tradities terzijde, de "set" die verschijnt als je uit één van de vele paden die bij de fontein samenkomen komt is adembenemend, zozeer zelfs dat de fontein het decor is van een beroemde scène uit de meest bekende film van Federico Fellini's "La Dolce vita".

Referenties en historische anekdotes zijn er te veel om te worden vermeld. Ik geef er de voorkeur aan om te praten over wat er gebeurt op het plein vandaag de dag ... duizenden munten worden in de fontein gegooid met de camera's klaar om het vast te leggen. Straatartiesten en straatverkopers completeren het beeld van één van de beroemdste architectonische wonderen van de wereld.