Vanaf het vliegveld naar het centrum van Rome

Vanuit Fiumicino

De gemakkelijkste manier om met openbaar vervoer naar het centrum van de stad te gaan is met de Leonardo Express. Deze trein brengt je rechtstreeks naar het Termini Station, van waaruit je met gepaste vorm van openbare vervoer verder kunt reizen. Deze treinrit kost momenteel 14€, maar deze prijs kan natuurlijk altijd veranderen.

 

Vanuit Ciampino

De gemakkelijkste manier om met openbaar vervoer naar het centrum van de stad te gaan is via een shuttle bus service. Met het bedrijf Terravision kun je voor 4€ (enkele rit) naar het Termini station reizen, van waaruit je met de gepaste vorm van openbare vervoer verder kunt reizen.

  

NCC

Noleggio con conducente (huren met chauffeur). Een NCC dien je vooraf te boeken en zal op je wachten bij de gate van het vliegveld. Het voordeel van een NCC is dat je niet hoeft aan te schuiven om een taxi te bemachtigen. Afhankelijk van de dag kun je op de luchthaven 20 minuten tot een uur aanschuiven voor een taxi. De chauffeur kent reeds de exacte locatie aangezien je vooraf hebt geboekt, er is dus geen kans om onnodige kilometers af te leggen. De prijzen vast, er zijn dus geen extra kosten. 

 

€ 50 - voor een Sedan (maximaal 4 personen);

€ 55 - voor een Station Wagon (maximaal 4 personen);

€ 60 - voor een Minivan (maximaal 6 personen);

€ 80 - voor een Minivan (maximaal 8 personen).

 

Mocht je een NCC willen bestellen vul dan het onderstaande formulier in met je vluchtnummer/vliegmaatschappij/aankomstdatum/aankomsttijd/vliegveld van aankomst en vertrek dan regel ik dat voor je!

Voer de code in:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Taxi

Vanuit Fiumicino

Alle taxi's hebben dezelfde prijs van €48 van Fiumicino Airport naar het centrum van Rome (dit staat ook op de deuren van de taxi's geschreven), dubbel checken is altijd goed, vraag het even bij het instappen. 

 

Vanuit Ciampino

Alle taxi's hebben dezelfde prijs van €30 van Ciampino Airport naar het centrum van Rome (dit staat ook op de deuren van de taxi's geschreven), dubbel checken is altijd goed, vraag het even bij het instappen. De reis zou niet meer dan 30/40 minuten moeten duren. 

 

Met de eigen auto

Voor veel mensen is de eerste keer in Rome rijden een hele belevenis. Dit vooral doordat de meeste (Romeinse) bestuurders de verkeersregels niet al te nauw nemen. Raak niet in paniek maar ga mee in de drukte.

Je zult ook zien dat de Romeinen erg creatief zijn met het vinden van een parkeerplaats. Meestal komen ze er mee weg maar er bestaat de mogelijkheid dat je een bon krijgt.

 

Hierbij dan ook wat algemene informatie; witte lijnen is vrij parkeren, blauwe lijnen is betaald parkeren en gele lijnen is voor noodparkeerplaatsen en voor voertuigen van het publieke transport.

 

 

Als je een parkeerplaats zoekt kan deze website je misschien verder op weg helpen.