De Engelenburcht

Op de oevers van de Tiber staat een hoog, cilindervormig gebouw dat een belangrijke plek in de geschiedenis inneemt, Castel Sant'Angelo oftwel de Engelenburcht.

 

De Engelenburcht was ooit een mausoleum, toen werd het een monument, en nu is het een museum. Laat je meevoeren langs de dramatische Romeinse historie.

 

En daarnaast heb je een schitterend uitzicht op de Eeuwige Stad.  Een bezoek aan de Engelenburcht leert je van alles over de historie van Rome. Waar ooit de overblijfselen van keizer Hadrianus (en alle keizers daarna, tot keizer Caracalla) begraven lagen, vind je nu één van Rome's topattracties. 

 

Met een tour in dit kasteel kun je zien hoe Rome veranderde. Het heeft gediend als mausoleum, maar ook als paleis, fort, gevangenis en dramatische setting voor Puccini's opera Tosca. 

 

Op de benedenverdieping is het koud en krap, maar gelukkig geldt dat niet voor de bovenverdiepingen.

 

Bekijk de luxueuze renaissancistische interieurs (kijk ook omhoog naar de plafondschilderingen) en bezoek Museo Nazionale di Castel Sant'Angelo met haar kunstcollectie en militaire memorabilia. 

 

Met een ticket krijg je ook toegang tot Museo di Palazzo Venezia en daar kun je maar liefst 28 kamers met schilderijen, sculpturen, keramiek, meubels, zilverwerk, juwelen, wandtapijten en wapens uit de Middeleeuwen en de Renaissance bewonderen. In combinatie met Castel Sant'Angelo is dit een perfect historisch een-tweetje.