Limoncello maken tijdens quarantaine

We zitten nu 3 weken binnen en komen voorlopig de deur nog niet uit. De dagen zijn wat minder mooi dan vorige week dus helaas is het te frisjes om het dakterras op te gaan.

Toch beginnen we er langzaam aan te wennen dat we deur niet uit mogen, alleen voor noodzaak dus in ons geval alleen om boodschappen te doen. Boodschappen doen proberen we zoveel mogelijk te vermijden, we gaan twee keer per week. Mijn schoonmoeder laat de houtoven overuren maken deze periode, elke ochtend staat er weer een tasje met lekkernijen voor de poort. Vers brood, biscotti, taartjes, pizza....

 

Ikzelf heb besloten om ook maar een voorraadje limoncello te maken voor komende zomer, als we hopelijk weer een normaal sociaal leven kunnen leiden. Ook omdat ik in mijn achterhoofd heb dat er (nog) verschillende reisjes van vrienden en familie gepland staan deze zomer (speriamo bene) en zij graag de limoncello fatto in casa drinken. Tijdens eerdere verblijven, van vooral vrienden, ging er regelmatig een fles per dag doorheen na een heerlijk diner in de buitenlucht.

Limoncello maken gaat niet in enkele uren, daar gaan weken overheen. Maar ik kan jullie nu alvast laten zien hoe de voorbereiding eruit ziet.

 

De ingrediënten die je nodig hebt zijn:

- 9 biologische (dus onbespoten) Italiaanse citroenen; 

- 1 liter pure alcohol 95°;

- 1,5 liter zoutarm mineraalwater;

- 1 kg suiker.

 

Hier de video (deel 1) waar ik alles duidelijk uitleg. Over een dag of 40 zal ik jullie het volgende proces uitleggen en laten zien, uiteraard met de video (deel 2). 

Reactie schrijven

Commentaren: 0