WINKELEN IN ROME

De meeste winkels in het centrum en rondom het Vaticaan zijn open tussen 10:00 uur en 20:00 uur. De meeste barretjes openen al veel vroeger.

 

Rome is de perfecte stad om lederwaren, zoals schoenen en tassen, te kopen. Bekende modehuizen, als Valentino, Prada, Armani, Dolce & Gabbana en Fendi, vind je rondom Via Condotti. Het bekijken van de etalages alleen al is de moeite waard. In de straat Via del Corso vind je de goedkopere winkels, waar vooral toeristenartikelen worden verkocht, zoals kleding en souverniers.

 

De meest populaire winkelgebieden van Rome zijn Via Cola di Rienzo en Via del Corso. Hier zijn de beste winkels gevestigd die onder andere kleding, boeken, wijnen en cadeaus verkopen.

 

De Castel Romano Designer Outlet ligt langs de Regionale snelweg (SR) 148 Pontina – Castel Romano exit. Er is een shuttle bus vanaf Termini Station of Via Leone IV. Voor meer informative kun je op de site kijken. 

 

Supermarkten

Om supermarkten te zoeken die in de buurt van je accommodatie kun je deze site raadplegen 

 

Ook via Google kun je de nabijheid van supermarkten nagaan. Je kunt daar het adres van de accommodatie ingeven. Nadien kun je ‘Search Nearby’ aanklikken en algemene zoektermen zoals supermarket of supermercato ingeven. Enkele bekende grotere supermarktketens in Italie zijn: GS, Despar, Conad, Sir en Todis.