Italiaanse taal en cultuur bij Lo Stadio van FC Afkicken

Zoals jullie ondertussen weten ben ik in het voetbal werkzaam als tolk bij wedstrijden van de Europa League en Champions League maar ben ik ook gewoon een groot voetballiefhebber

 

En wat is er mooier dan als voetballiefhebber uitgenodigd te worden in een studio om lekker over voetbal te praten? 

Ik had afgelopen vrijdag de eer om in de studio van FC Afkicken plaats te nemen bij de podcast van Lo Stadio. Daar heb ik gesproken over de reden van mijn vertrek naar Italië, mijn leventje en werkzaamheden daar, de Italiaanse taal en cultuur en uiteraard over het Italiaans voetbal.

 

Het lijkt daar in de studio net een Italiaanse bar op maandagochtend... alle belangrijke wedstrijden, doelpunten, hoogstandjes, scheidsrechterlijke dwalingen en VAR-momenten worden besproken en er wordt alvast vooruit geblikt op de komende wedstrijden.

 

Ik volg de Lo Stadio podcast zelf al vanaf het begin. Ik vind het heel erg leuk om naar Nederlandse kenners van het Italiaanse voetbal zoals Willem Haak, Wesley Victor Mak en Sander Jonkman te luisteren. Daarnaast zijn er altijd mooie gastcolumns van voetbalromanticus Juriaan van Wessem. 

 

In Lo Stadio nemen ze je elke week mee naar il bel paese, het land van de mediano, de trequartista, 'il bomber' en de hartstochtelijk zingende tifosi, maar ook de thuishaven van omkoopschandalen, financiële wantoestanden, faillissementen en wekelijkse trainersontslagen.   

 

In de aflevering waar ik aanwezig mocht zijn ging het uiteraard vooral over de Italiaanse taal en cultuur en de bijna noodzaak om de Italiaanse taal zo snel mogelijk machtig te worden.   

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0