Afscheid nemen bestaat niet

Drie jaar geleden schreef ik mijn eerste blog voor Ciao tutti. Ik vertelde: ‘Ik volg veel wat er (online) met betrekking tot Italië en Rome geschreven wordt. En zo leerde ik ook Ciao tutti en Saskia kennen. Ik besloot Saskia een jaar of drie geleden eens te schrijven om iets af te spreken aangezien ik geniet van haar verhalen. Tijdens een gezellige aperitivo op het Campo de’ Fiori was er meteen een klik. Zij was vooral geïnteresseerd in mijn leven in Rome en ik vertelde haar maar wat graag over mijn belevenissen.’   

Nu is het voor mij tijd voor een spannende nieuwe stap, een nieuwe uitdaging. Na al die  jaren van heel fijn samenwerken en van heel veel etentjes met Saskia – in meerdere delen van  Italië, maar ook in Nederland – is die klik van toen een hechte vriendschap geworden. In de afgelopen jaren heb ik vele ervaringen opgedaan met schrijven en begon ik het steeds leuker te vinden. Daarom heb ik besloten om naast mijn blogs op Ciao tutti ook op eigen benen te gaan  staan.  

 

Door mijn werkzaamheden voor onder meer Rental in Rome heb ik dagelijks te maken met toeristen die op zoek zijn naar praktische informatie omtrent hun verblijf in de Eeuwige Stad. Ik geef al bijna tien jaar via e-mail en telefoon antwoord op al die vragen die mensen hebben als ze Rome bezoeken.  

 

Al langer had ik het idee om de informatie die ik de mensen geef te bundelen en zo duidelijk mogelijk weer te geven op een website. Nu is het dan eindelijk zover, mijn eigen website is online: WWW.OLANDESEVOLANTE.NL.  

 

Olandese Volante is de bijnaam die mijn Italiaanse vrienden mij hebben gegeven aangezien ik - zeker voor Italiaanse begrippen - veel aanpak. Het is een mooi Italiaans eerbetoon aan mijn Nederlandse werklust en Brabantse mentaliteit. Want hoewel ik me al lange tijd een echte Romein voel, ben en blijf ik ook een Brabander.  

 

Olandese Volante richt zich specifiek op Rome en omgeving. De site is vooral erg handig voor mensen die Rome nog niet zo goed kennen, maar er wel enkele dagen van een welverdiende vakantie gaan genieten en praktische informatie zoeken.  

 

De echte Rome-experts en mensen die elk jaar meerdere malen naar Rome komen (zoals vele van mijn klanten) stuur ik uiteraard door naar Ciao tutti, aangezien Saskia veel dieper op de stad  en al haar schoonheid ingaat.  

 

Komend weekend zal ik bij het Italië Evenement bij Kasteel De Haar in Haarzuilens aanwezig zijn met een stand om Rental in Rome én Olandese Volante te promoten. Saskia kan helaas niet aanwezig zijn dus ik zal ook Ciao tutti vertegenwoordigen. Je kunt me vinden in stand 128b.  

In mijn wereld waar bijna alles via internet gaat vind ik het elk jaar weer hartstikke leuk om mensen die ik alleen van naam en stem ken persoonlijk te ontmoeten. Dus kom gerust langs, de koffiestand staat heel dichtbij, dus dan doen we op z’n Italiaans un caffè.

 

Tot dan!

Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Jenny Leijendekker (dinsdag, 17 mei 2016 15:24)

  Heel goed bezig Isaac! Ben best trots op je

 • #2

  Yvette Kriellaars (dinsdag, 17 mei 2016 19:10)

  Super Isaac!! Wat ontzettend leuk dit! X

 • #3

  Henk Veenhuysen (vrijdag, 20 mei 2016 17:53)

  Ha Isaac,

  Je blijft maar groeien jongen, top!! en fantastisch initiatief met je blog. Veel succes