Il mercatino

De charme van Rome kan niet ontdekt worden met alleen met een bezoek aan het Colosseum of de Vaticaanse Musea, of een wandeling door de straten van de binnenstad of het park Villa Borghese.  

 

De schoonheid van de Eeuwige Stad ligt ook in de meer "folkloristische" plaatsen, zoals de markt, vaak beter bekend als mercatino.

Laten we beginnen met de markt bij Via Sannio, dicht bij San Giovanni. Hier vind je kleding van elke soort, nieuw of tweedehands, jagers- en visserspakken, militaire kleding en mode van eerdere jaren. De prijzen zijn erg laag en de sfeer is erg gezellig: als je eenmaal binnen bent is het echt moeilijk om eruit te komen met lege handen (ook omdat je de uitgang niet gemakkelijk zult vinden). Plotseling merk je dat je met drie of vier boodschappentassen vol met shirts , jeans, zwemkleding , zonder zelfs maar te weten hoe en wanneer je ze gekocht hebt.  

 

De Mercatino Vintage del Circolo degli artisti in Via Casilina Vecchia 42 heeft handgemaakte artikelen en antiek waar opkomende ontwerpers ook komen. Voor de liefhebbers van de culinaire kunst, de open-air-markt van Campo de 'Fiori , in de buurt van Piazza Navona, is een must. De sfeer is uniek , de eigenaren van de kramen zijn reeds 50 jaar hetzelfde en ze zijn direct herkenbaar aangezien ze meestal bezig zijn met het snijden en hakken van groenten en fruit. Naast vers fruit kun je kruiden, ei, pasta, porchetta (typische lokaal geroosterd varkensvlees) en allerlei andere soorten producten vinden. Alles is verpakt om als een souvenir mee naar huis te nemen.  

 

Last but not least, de beroemde Porta Portese markt , waar je alles kunt vinden... van voedsel tot kleding , van antiek tot cd's en muziekinstrumenten. Gedurende de week is het een bekende fiets-, motorfiets- en auto-onderdelenoutlet en boven de Via di Porta Portese is er een kleine straat, vol met kleine stands (enkelen zonder stroom) en de sfeer is zeer relaxed en plezierig. Op zondagochtend verandert echter alles, de rustige straat wordt een chaotische rommelmarkt, vol met verzamelaars, verkopers en mensen uit alle lagen van de samenleving.

Reactie schrijven

Commentaren: 0