Il Giardino Delle Arance

Waarom Rome de Eeuwige Stad heet? Voor sommigen is deze uitdrukking vanwege de talrijke kunstwerken, de aanhoudende culturele meesterwerken die er in de Italiaanse hoofdstad zijn verzameld. Voor anderen is het "het attribuut van eeuwigheid".

Dat Rome kan worden beschouwd als de bakermat van de beschaving van Europa, die reeds meer dan tweeduizend jaar zijn impact heeft op het Oude Continent. Voor mij is de eeuwigheid van Rome de eenvoudige consequentie van zijn mysterie, die zich nooit helemaal openbaart. Die haar schatten alleen prijsgeeft als het moment daar is. Dat laat me de kans om haar schoonheid slechts in kleine dosis te ontdekken, zodat ik altijd hongerig blijf naar alles wat ik nog moet ontdekken.

 

Eén van de geheimen die voor mij nu zijn geïdentificeerd is het zogenaamde "sleutelgat". Het is een romantische plek gelegen op de top van de Aventijn, naast "il Giardino Delle Arance" (de sinaasappeltuin), in het hart van een rustige woonwijk. Het gat bevindt zich in de hoofdingang van het paleis van de Ridders van Malta en als u erdoorheen kijkt zult u de koepel van de Sint Pieter zien die precies op maakt lijkt gemaakt van het sleutelgat. Het uitzicht prikkelt alle zintuigen, vooral met de intensiteit van de kleuren van de zonsondergang. Hoewel deze plek zijn mystiek enigszins verloren heeft door de rij van mensen, die bijna knielend het symbool van het christendom in de verte aanschouwen, is het altijd een 'must' voor iedereen die wil ontsnappen aan de banale excursies.

Reactie schrijven

Commentaren: 0