Op het podium in Rome

Ik hield vorige week in Rome een speech over travel blogging in het algemeen en over de samenwerking tussen bloggers en Rental in Rome, het bedrijf waarvoor ik werk. 

 

‘Ik heb me afgelopen donderdag een échte blogger gevoeld! Ik was aanwezig bij de TTG Digital Warm Up, een opwarmertje voor de beurs TTG in Rimini in oktober. Het was een mooi georganiseerd evenement in Hotel Church Palace in Rome.

De mensen van de organisatie hadden mij gevraagd om een presentatie te geven over mijn werkzaamheden voor Rental in Rome en de blogs die ik schrijf voor Ciao tutti – en vooral over de combinatie van die twee. De gehele organisatie kende la signora Balmaekers en ook Rental in Rome. Rental in Rome is al jaren aanwezig op de TTG in Rimini en dit keer zelfs sponsor van het evenement. Voor veel bloggers hadden we een appartement ter beschikking gesteld om op die manier de unieke Rome-ervaring te beleven. Saskia is dankzij de vele blogtours in gezelschap van Italiaanse bloggers famosa bij de organisatie. Ze kon er zelf niet bij zijn, maar ik nam natuurlijk maar wat graag de honneurs waar.

In de ochtend waren er verschillende interessante presentaties, ‘s middags waren er verschillende workshops die bijgewoond konden worden. Vooral de workshops over de combinatie van social media en werk waren voor mij erg leerzaam.

 

In de pauze was er uiteraard (we zijn immers in Italië) een uitgebreide lunch. Ze noemden het een light lunch, nou… in Nederland hadden ze het een heavy lunch genoemd. Een buffet van finger food helemaal in stijl van social media.

Jammer genoeg kon er niemand van mijn vrienden van het Ciao tutti-team aanwezig zijn. Saskia zou komen maar moest helaas op het laatste  moment afzeggen omdat ze haar nieuwe boek moest signeren, Willemijn is nét terug van haar huwelijk in Pistoia en Sophie genoot van een paar dagen Villa La Palagina.

 

Maar gelukkig was ik er – en mocht ik ook het podium op. Een hele zaal vol met bloggers, journalisten en travel professionals in het Italiaans toespreken, dat was weer iets nieuws voor me. Maar ik praat met passie over mijn werk en leven hier. Dus eigenlijk was het niet zo moeilijk. Ik heb niet zo’n moeite met het praten voor veel mensen, maar in het Italiaans is het toch net iets anders. Maar het ging KEI-goed, zoals ze in Brabant zeggen.

Mijn profielen op de social media hebben nog nooit zoveel meldingen gekregen als gisteren, maar wat wil je met allemaal bloggers in de zaal die tijdens het luisteren meteen alles via social media delen. Grande!

 

Na mijn presentatie heb ik veel complimenten gekregen – en inspiratie om weer te bloggen. Op naar het volgende podium in Rimini!’

Reactie schrijven

Commentaren: 0