Op vakantie met de kinderen

‘Jullie hebben de afgelopen tijd weinig tot niets van me vernomen. Ik was namelijk heerlijk vakantie aan het vieren. Als Nederlander in het buitenland is het niet altijd gemakkelijk om eens lekker met het gezin op vakantie te gaan. De weinige vrije dagen die we hebben, brengen we meestal met familie en vrienden in Nederland door.

 

Maar ja, het weer in Nederland is altijd afwachten. De zon kan schijnen maar het kan ook ‘gewoon’ regenen in juli. Daarnaast rusten we nooit echt uit in Nederland want in een paar dagen tijd moeten we zoveel mogelijk mensen zien (lees: in een korte tijd willen zoveel mogelijk mensen de kinderen zien).

 

Daarom hadden we dit jaar besloten om eens écht op vakantie te gaan. En wel op 180 kilometer afstand van huis, in Follonica, aan de Toscaanse kust. Een klein stukje dus maar met de auto, en daar wachtte ons een hotel in het resort Corte dei Tusci, prima geschikt voor families met kinderen. Wij waren de enigen uit Rome, de andere families kwamen allemaal uit het noorden van Italië. Zij hoorden meteen aan onze tongval (dus ook aan de mijne) dat we uit Rome kwamen en wij hadden pret met de accenten uit het noorden.

Het strand was op precies 112 stappen van onze kamer en het water was voor de kust een paar honderd meter lang ondiep, zodat kinderen er prima kunnen spelen. Het zwembad was, met 62 stappen, nog dichterbij. Het animatieteam was er voor de kleintjes, maar ook voor ons. Ik heb menig jeu de boules-toernooi gewonnen op de vroege ochtend.

 

Het restaurant had een prima variëteit met Italiaans eten voor pranzo en cena. Er was een baby corner voor de allerkleinsten met alles om de flesjes en papjes te maken. Daarnaast is er in Italiaanse resorts natuurlijk de onvermijdelijke gioco aperitivo e gioco caffè. Dit zijn spelletjes in de bar om een aperitivo of een koffie te winnen. Voor de aperitivo zijn het vooral spelletjes in de trend van spijkerpoepen; voor een caffè zijn het veelal spelletjes met muziek raden. Wij deden overal aan mee en dankzij Marina heb ik menig maal een koffie gewonnen, aangezien zij veel van muziek weet. Ze drinkt zelf geen koffie aangezien ze nog borstvoeding geeft.

Daniel heeft zich erg goed vermaakt bij de mini club. Het ‘geluk’ was dat hij helemaal innamorato was op een van de meisjes van de animatie. Daarom ging hij maar wat graag mee terwijl papa en mama in de zon lagen, met kleine Elisa dichtbij in de schaduw.

 

Het was dus heerlijk bijkomen. We zijn een week lang niet buiten het resort geweest en naast wat spelletjes met de animatie hebben we… uitgerust, gezwommen en vooral veel gegeten.

We zijn dus lekker uitgerust. Mama en de kids kunnen nu nog anderhalve maand lekker ‘thuis’ naar het strand terwijl papa gewoon werkt in het snikhete Rome. Zonder jeu de boules, zonder gioco caffè maar mét elke dag toch een vakantiegevoel!’

Reactie schrijven

Commentaren: 0