Elf kilo lichter dankzij de Etrusken

‘Ik heb het heel vaak over al het lekkere eten in Italië. Ik heb een zwak voor eten en heb hier ook regelmatig over geschreven. Maar al dat lekkere eten heeft ook een keerzijde. Ik woon nu bijna zeven jaar in Italië en vorige maand, toen ik op de weegschaal stond, woog ik 99 kilo. Nu het zomer wordt en ik zenuwachtig word om in mijn zwembroek te kunnen, moest ik dus maar eens wat minder gaan eten. Die zwembroek van vorige zomer moet ik natuurlijk wel aan kunnen en daarvoor is 99 kilo toch iets te veel van het goede.  

 

Vooral in de winter eet ik meer dan eigenlijk goed voor me is. Rondom de feestdagen doe ik daar nog een schepje bovenop. Het is ook zo moeilijk om nee zeggen tegen al dat lekkers. Een van de eerste dingen die ik in het Italiaans leerde was ‘Finisci Isaac! Finisci!’. En dan ‘moest’ ik alles wat over was nog even naar binnen werken. Daar heb ik weinig problemen mee.  

 

Maar nu even niet. Nu is het tijd voor een dieet, voor de eerste keer in mijn leven. Daarnaast ga ik nog meer sporten dan normaal. Vanaf vorige maand ben ik begonnen met het opvoeren van mijn uurtjes in la palestra, de sportschool, en ook voetbal ik nog twee keer in de week. Daarnaast ga ik ook vaker hardlopen.

Ik vind het eigenlijk altijd heerlijk om even een kilometertje of acht tot tien hard te lopen. Even het hoofd leeg maken. Vorige week dacht ik aan jullie tijdens het hardlopen. Ik loop elke week meerdere malen mijn zelf gevonden routes rondom de Etruskische necropolis, de Necropoli della Banditaccia, die op de Werelderfgoedlijst staat. De necropolis bevat duizenden graven, georganiseerd in een stadachtige indeling, met straatjes, pleintjes en buurten.

 

Een deel hiervan (het mooiste deel) is afgeschermd om te bezichtigen en is zeker de moeite waard. Ik schreef hier ook over in een van mijn eerdere blogs, "Vrienden van ver".  Het gebied is erg groot en er zijn ook delen die onbeheerd zijn. Daardoorheen en erlangs is het dus heerlijk hardlopen. Even terug naar de negende tot de eerste eeuw voor Christus, op het ritme van moderne muziek via mijn oordopjes, op 400 meter van huis. Het natuurgebied eromheen is ook erg mooi. Ik heb ondertussen verschillende leuke routes gevonden, de ene wat langer dan de ander.

 

Na ruim een maand goed sporten en een heel stuk minder eten staat de weegschaal op 88 kilo. Elf kilo lichter dus, mede dankzij de Etrusken. Ik blijf dus lekker door rennen, zodat ik me straks in zwembroek kan vertonen op het strand. Maar vooral omdat ik dan binnenkort weer onbeperkt kan genieten van lekker eten?

Reactie schrijven

Commentaren: 0