Carnaval zonder Brabant

Voor een geboren en getogen Brabander zoals ik was het de afgelopen tijd best vervelend om erg actief te zijn op verschillende social media. Eerst werd ik als enorm slechte bierdrinker genomineerd voor de ondertussen beruchte neknomination en daarnaast zag ik vele posts, tweets en andere berichten voorbijkomen van carnavalvierende vrienden in het Brabantse. Op dat soort momenten wil ik graag in Nederland zijn en meedoen aan deze gekte.  

 

In Italië wordt er ook carnaval gevierd, maar toch nét even anders dan in Brabant. Er zijn in sommige plaatsen wel optochten en feestjes waar je verkleed heen dient te gaan, maar geen hossende taferelen met veel alcohol. Ik had deze periode bijvoorbeeld veel mensen die een appartement wilden boeken in Venetië om het carnaval daar mee te maken. Daar is carnaval een hele chique aangelegenheid, met prachtige maskers kostuums.  

 

In Rome is carnaval vooral meer een groot kinderfeest. Vorig jaar ging was het eerste jaar dat mijn zoontje, Daniel, carnaval ‘vierde’. Nonna had een meccanico-pak gemaakt. Als automonteur ging hij een hele middag met confetti gooien op een pleintje in de buurt. Hij was beretrots op zijn pak aangezien hij een gepassioneerd autofan is, maar verder vond hij het maar niks.

Dit jaar ging Daniel één dag als duiveltje verkleed naar zijn schooltje. De confetti-gooi-dag was in het water gevallen omdat hij koorts had. Maar dit vond hij niet zo’n probleem. Ten eerste vond hij zijn pak niet leuk – ondanks dat hij het zelf had uitgekozen – en ten tweede vond hij dat confettigooien op het plein ook maar saai. Ik heb veel moeite moeten doen om hem in ieder geval voor eeuwig vast te mogen leggen. Hij wilde niet poseren in dit pak. Het is goed te zien dat hij het Brabantse carnaval (nog) niet bepaald door zijn aderen heeft stromen…

 

Ikzelf heb helemaal geen carnaval gevierd. Ik volgde met heimwee naar Brabant de foto’s en filmpjes op de social media en luisterde op kantoor (met oordopjes) naar carnavalsmuziek van Johnny Purple.

 

Mijn schoonouders daarentegen gingen wel op pad. Verkleed en wel naar een privéfeestje met vrienden en kennissen. Ik vroeg nog of ik ze misschien op moest halen, zodat ze een glaasje meer konden drinken. De blik in hun ogen deed mij onmiddellijk begrijpen dat ik een domme vraag had gesteld. Maar natuurlijk drinken Italianen niet teveel, hooguit één glaasje en verder lekker dansen. Geen gehos en geen alcohol.  

 

Brabant… ik heb je gemist en ik hoop tot volgend jaar! Alaaf!’

Reactie schrijven

Commentaren: 9
 • #1

  Catherina Mcqueeney (donderdag, 02 februari 2017 05:14)


  What's up to all, the contents present at this website are in fact amazing for people experience, well, keep up the good work fellows.

 • #2

  Ted Belfield (vrijdag, 03 februari 2017 16:05)


  Does your website have a contact page? I'm having trouble locating it but, I'd like to send you an email. I've got some suggestions for your blog you might be interested in hearing. Either way, great website and I look forward to seeing it develop over time.

 • #3

  Terrell Felipe (zondag, 05 februari 2017 16:29)


  Hello mates, how is all, and what you want to say on the topic of this piece of writing, in my view its in fact amazing in favor of me.

 • #4

  Fallon Alcina (maandag, 06 februari 2017 15:44)


  I was wondering if you ever thought of changing the page layout of your site? Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having 1 or two pictures. Maybe you could space it out better?

 • #5

  Nakita Ritz (maandag, 06 februari 2017 21:19)


  I am really impressed with your writing skills and also with the layout on your blog. Is this a paid theme or did you customize it yourself? Either way keep up the excellent quality writing, it's rare to see a great blog like this one today.

 • #6

  Gilberto Neiss (dinsdag, 07 februari 2017 01:35)


  Hi, just wanted to tell you, I liked this post. It was helpful. Keep on posting!

 • #7

  Arnette Theiss (dinsdag, 07 februari 2017 14:52)


  You should be a part of a contest for one of the highest quality websites on the net. I'm going to highly recommend this web site!

 • #8

  Barabara Humiston (woensdag, 08 februari 2017 18:49)


  Wow that was strange. I just wrote an extremely long comment but after I clicked submit my comment didn't appear. Grrrr... well I'm not writing all that over again. Anyways, just wanted to say great blog!

 • #9

  Ulysses Calder (donderdag, 09 februari 2017 23:03)


  I know this if off topic but I'm looking into starting my own weblog and was wondering what all is required to get setup? I'm assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? I'm not very internet savvy so I'm not 100% positive. Any tips or advice would be greatly appreciated. Thanks